Isa Winter Maxe
Maskördesigner och konstnär

Vad är lyx? Kärlek.
Vad är mys? Läppar.
Vart är det fun? I skogen.
Ingen vill höra dig skrika. <3
Så vi måste göra motstånd!
Tillsammans är vi starka!

Bilder från Sibille Attars video "Julian I wanna be a dancer" och Josefin Öhrns video "Tell it to the wind". Även bild från en av mina konstutställningar "Hello hey what's your name" ett interaktivt verk som ställdes ut på UB-ART vintern 2014.
Även en bild från ett av mina samarbeten med Trädgården och Huset under Bron. Bilden på Vicky med diamant-tårar ditsatta av mig är tagen av Izabella Englund 2015.
 

August Håkansson Orsvall
Zakarias Thorin

Materialet ska söka att berätta en historia. Detta är ett huvudanslag i bidragets uttryck. Genom att välja enkla, symbolststarka byggstenar vill verket gestalta världar som konfronterar besökaren. Kontrasten mellan banalitet och allvar korsbefruktas och du känner dig ertappad och avslöjad. Runt ett hörn berättas en historia som ger allt ny mening, ny kraft. Varför. Hur. Vem. Dessa berättelser tog form i arbetsprocessen då man både var fånge och skapare av en historia. Besökaren ska känna denna process som vore hen delaktig i den själv.
I rummet presenteras olika volymer. Detta begrepp förhåller vi människor oss till varje dag, men vet vi egentligen vad det är? Vi är alla fångar i olika volymer som vi för löser senare vill ersätta med nya. Hur växer och krymper vi med rummets väggar och vad har de med frigörelse att göra? Hur lämnar vi avtryck. 
Tack satans demokrati. Ingen kommer att glömma er.

Ulrika Andersson
Se även ”Trystero”
www.ulrikaandersson.se

Inspireras av:
Det jag ser och hör. Nytt och gammalt. Stort och litet.

Varför Satans Demokrati?
Att vara med och skapa en aldrig tidigare skådad värld? Oemotståndligt.

LENA bruun BONDESON
SCENKONST ::: BILDKONST

”Margaritas innersta” i samarbete med Malou Zilliacus
Det började med att jag tyckte att Malou var grym, hade träffat henne i korridorerna, tänkte att kanske vi en dag skulle kunna göra nått vet-inte-vad, men sen bara fortsatte vi i skolan. Men när det då visade sig att vi delade fascination för den danska diktaren Inger Christensen började vi realisera oss. Under Satans vingar. En dag mitt i arbetet ringde min telefon och jag svarade ”det är Lena och Malou!”. Och således blev vi ett auditivt, men också ett visuellt verk: Margaritas innersta, inne i Satans innersta, en labyrint inne i labyrinten, som ”en transatlantisk svamp” sagt på Ingerska.

Foto: Jonas Jörneberg, Joakim Enoksen & Lena Bruun Bondeson.

Bee Urban  
www.beeurban.se
www.kundali.se
Vad vi inspireras av:
Systemteori är det ämnesövergripande vetenskapliga studiet av system i allmänhet. I naturen är exempel på systemtänkande, ekosystemen inom vilka element som luft, vatten, rörelse, och växter verkar tillsammans för sin överlevnad. Vi på Bee Urban inspireras av och jobbar med de urbana ekosystemen som även inkluderar människor och dess aktiviteter. 
Varför vi vill medverka:

I systemteoretiska sammanhang används ordet ”system” specifikt med syftning på självreglerande system, det vill säga system som korrigerar sig själva genom återkoppling. Ett system är inom denna referensram sammansatt av grupper av aktiviteter (aktivister) som regelmässigt berör eller påverkar varandra. 
Satans Demokrati är ett ypperligt exempel på detta!

Paula Slav / 752
"Graffiti, Scifi och det Ockulta har format denna unga Vampyr."

Medverkar i Satans demokrati i ett samarbete med Isa Maxe
 

Elin Rhodiner
Nästan alla mina verk utgår ifrån en känsla av tvång eller svårigheter med sociala strukturer och relationer. Där finns ofta ett inslag av mani, omsorg och tukt eller andlighet. Det jag ser och upplever organiseras om till ett konceptuellt och till det yttre polerat verk, där manin eller obehaget får spela huvudroll. Uppradat som på display frestar verken sin betraktare.
Jag föreställer mig att det är lite samma övergripande teman kring strukturer, makt och individ, samt lite samma idé om att snärja in besökaren som ligger till grund för projektet Satans demokrati. Det var det som lockade mig. Dessutom jobbar jag gärna i större format med installation - och här finns en guldchans att göra något gigantiskt!

Tone Aminda Lund
www.toneamindalund.com

Vad blir du inspirerad av?
Innovation och mod, designers och konstnärer som skapar nya former och upplevelser.