"Satans demokrati är ett imponerande projekt som varken konst- eller teaterintresserade bör missa"
SvD
 

"En särling i svensk kulturliv. ”Satans demokrati” i Sickla utanför Stockholm är som ett lekland för kulturintresserade. Men gå och se den – den liknar ingenting annat just nu"
DN
 

"Här ställs publikens receptiva förmåga på hårda prov. Man översköljs av en flodvåg av kreativitet."  
expressen

"Satans demokrati är en ruggigt underhållande färd genom ett mörkt underland för vuxna"
unt
 

"Här har kreatörerna Py Huss-Wallin och Jimmy Meurling iscensatt ett scenkonstprojekt vars like vi tidigare knappt har sett i Sverige"
Expressen
 

"ett ambitiöst projekt mellan konst och teater"
aftonbladet
 

Svd listar "satans demokrati" som nr 1 när det gäller stockholms bästa scenkonstupplevelser, 22 november.
SVD

loading...
loading...

SATANS DEMOKRATI är en scen- och konsthändelse i ett kontorskomplex på Nobelberget i Sickla. Projektet engagerar 120 konstnärer och 52 aktörer och dansare samt över 300 studenter från kth, arkitekturskolan. Resultatet är en fyra timmar föreställning och konstinstallation på 3500 kvadratmeter. Verket spelas mellan den 13 november - 24 januari 2016.

SATANS DEMOKRATI öppnar upp för tankar kring vår samtid och nära förestående framtid. Med SATANS DEMOKRATI förs olika konstnärliga krafter samman och breddar definitionen av vad en kulturupplevelse kan vara.

Publiken bjuds in i en fiktiv värld där de uppmanas att, var och en för sig, göra sin resa i husets 150 rum och gästa de 52 individer som lever där. Med inspiration från bland andra konstkollektivet Signa och Punchdrunks produktioner, kommer publiken få en individuell upplevelse av en installation som pågår på flera våningsplan samtidigt.

åldersgräns 16 år.

Detta är en föreställning som kan innehålla hög musik, mörka och trånga utrymmen.
Vid eventuell funktionsnedsättning, bör man vara medveten om att alla utrymmen ej kommer vara tillgängliga, detta med anledning av hur konstnärer och arkitekter skapat scenrum och scenografi. Hiss finns mellan våningsplan.

Varje publikmedlem får en egen mask att bära under föreställningens gång. Sikt, hörsel och andning påverkas ej av denna mask. Alternativa masker finns för er med glasögon.

SATANS DEMOKRATI är en omslutande och fantasieggande föreställning som kommenterar vår samtidsreligion; demokrati.

produktionen fick stöd av